Saturday, April 2, 2011

agak CUN!

assamualaikumm..

uisshh.. cheq penat kemain nihh.. sebelum cheq tidoq, cheq nak habaq dulu sepatah duo kato..
semalam cheq dah pon pergi nengok cerito apo tuh.. alaa..  ahaa.. cheq ingat dah, cheq ingat dah. filem CUN!





aikk.. asal pulak aku tetiba cakap loghat kedah nih. tetiba je pandai dengan sendirinya. ni semua gara gara cerita tu la yang menggunakan loghat kedah. memang sempoi ah. cerita tu pada aku takdela best sangat. biasa je. tapi kalo korang jenis yang sukakan komedi, p la nengok. tak salahh aihh. tapi masa aku nengok kat TS semalam tak ramai pon orang. kenapa yee? btw, maya dengan karin, ehh. maya dengan remy memang CUN! 

filem ni mengentengahkan genre komedi romentik. ada beberapa part yang aku suka.




part nih aku suka. memang aku gelak tak ingat orang sebelah. watak Bedah Tongek dan Etun Gebu memang kelakar. adoii. dorang nye lakonan memang best. dorang ni suka sangat jaga tepi kain orang.


tambah pulak dengan kehadiran si Kembang ni. dengan make up nye. tapi Kembang ni memang pandai berlakon. manja manja gitu. tak pernah lak aku nengok kerbau yang sangat comel and bersih macam ni. salunya kerbau kan duk berkubang dalam lumpur. mesti dak dak kerbau yang lain akan jeles dangan si Kembang ni lantas akan menjaga kebersihan diri masing masing coz nak jadi femes macam si Kembang. ye dak?


watak Remy sebagai budak kampung yang comot aku nengok agak selekeh la. dengan rokok yang orang tua tua salu duk hisap kat kedai kopi tu la. tapi yang sweet masa dalam parit air yang Maya tertusuk duri ikan keli. Remy kemudian mengambil jari Maya dan menyedut bisa ikan keli tu. ohh. sweet. dah la badan Remy masa tak pakai baju tu nampak tough sangat. opps. tapi, at the end of story sangat nice. masa tu Maya akan datang melamar. hikhik. comel pulak.






Thank's for reading. Have a nice day !

16 comments:

Izyan Masri said...

JELES KEMAIN TENGOK REMY DENGAN MAYA.HAHA

iezawanza said...

izyan- tahu takpe. hik3..

vielyns said...

mcm best jer crite ni ;)..sy pun nak tgk la. tapi biarlah CD dia kluar dulu sb susah nak bawa anak2 pg panggung wayang ;)..

sekamar rindu said...

salam...


jalan ceritanya boleh tahan..menghiburkan....** folo ur blog...**113

lisa said...

tak berpeluang nak tengok lagi. tak sabar !

Miz Novexx said...

nak tengok nak tengok!!!! jeles la Remy ngan Maya, >,<

iezawanza said...

vielyns - ok jugak tggu cd kuar dulu.. ley tgk dgn ank2 je kat rumah..

iezawanza said...

sekamar rindu - tenkiyuu..=))

iezawanza said...

lisa - nanti gi tengok yee.. tak rugi pon..=)

iezawanza said...

miz novexx - mak aishh. mmg jelez kemain tngok dorg. ^^'

vielyns said...

Dah tgk triller filem ni..mcm best jer..hehhe

iezawanza said...

vielyns - agk best la. nnt p tngok ye..

Dayana AZ said...

alaa dayana tak tengok lagiii huhu...

iezawanza said...

dayana - buleh aje.. tngok bnyk2 kli pon takpe..

cik ratu said...

nak tengok la cite ni.
mcm best je.


salam iklas,
cik ratu.

cik ratu said...
This comment has been removed by the author.