Friday, April 1, 2011

ada apa dengan 1 APRIL 2011??

asslamualaikumm..

hari ni adalah 1 APRIL 2011.
adakah hari ni hari yang ditunggu tunggu?
aku sangat sangat sangat sangat yakin ramai yang tunggu tibanya hari ni.
sebabbbb
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.






hari ni APRIL FOOL.
korang tahu tak apa hukum menyambut april fool ni? april fool maksudnya menipu. menipu adalah satu sifat yang sangat buruk. Rasulullah S.A.W bersabda : orang yang munafik ada tiga ciri

  • dia menipu
  • tidak menepati janji 
  • tidak menunaikan amanah
maka, janganlah kita tergolong dalam golongan munafik ini. aku sama sekali tak pernah pun menyambut april fool ni.






hari ni duit elaun mara MASUK.
bagi student yang berhutang dengan mara macam kiteorang ni, hari ni adalah hari yang ditunggu tunggu kan. duit poket pun dah nak nak hampir kering so awal bulan macam hari ni lah yang kiteorang duk tunggu tunggu tu termasuklah aku.









hari ni dah kena bayar DEPOSIT RUMAH SEWA.
melayang la pulak duit. cepat benor ehh duit ni susut. asal ada duit je kena bayar tu la, ni la. aishh. tapi tak sabor nak masuk rumah sewa yang baru. ada astro, ada aircond, ada washing machine. kat hostel ada ke semua tu? ada?







hari ni nak gi tengok MIDNIGHT MOVIE.
kalo jadi. ermm. tak tau lagi ni nak tengok cerita apa. tapi, yang penting cerita melayu la. kan aku dah jadi penyokong filem melayu. korang ada idea tak nak suh aku nengok cerita apa?








hari ni nak lepak je kat bilik sambil BLOGWALKING.
aku sedang tunggu follower yang ke-100 ni.



Thank's for reading. Have a nice day !

2 comments:

nelly said...

say no to april fool !!

iezawanza said...

nelly - dats right..