Saturday, May 14, 2011

feel sucks !

hoolaa. assalamualaikumm..

"firstly, kehadapan beby belog terchintee and tersayangg and terinduu. adakah beby sehatt? adakah beby merinduiku? ohh. mesti beby rindukann. dah lama i tak care about u. really sori. thats why beby majok kan, kan, kan. sampai semalam i cuba nak bukak dashboard beby tak boleh. beby majok kan? alolor. ^ ^'

sejak dua tiga menjak ni i really busy. dengan final exam nye. dengan problem. dengan macam macam hal lagi yang tak dijangka. tapi i still ada beby.  still ada my parents. still ada cik B. still ada kawan kawan lama. million of thanks for those who care about me."


dah, dah. apa aku membebel ni.
final belum habis lagi. masih lagi ada dua paper. accounting and law. cepatlah habis final. dah tak sabar nak balik rumah. dah tak sabar nak manja manja dengan family. T_T

kenapalah emo sangat aku hari ni. dalam hati mencurah curah air mata mengalir.
kenapa semangat aku dah tak kuat.
kenapa mudah sangat aku terasa.
mana perginya diri aku yang sebelum ni. ohh. god. help me please. please. please.



ohh. tak ada lagi sahabat. yang ada cuma kawan kawan. cuma untuk tempat gembira sahaja. bila sedih, kawan kawan akan menghilang. lebih teruk, kawan hanya akan menyakitkan hati kita. but, tak semua kawan macam tu. masih ada jugak kawan yang boleh kita menumpang kasih. wat the h*** ! rasanya, tak perlulah nak menumpang kasih dengan kawan. kan masih ada mak ayah. diorang dah lebih daripada kawan, sahabat and bff. rite? apa je yang kawan boleh bagi kat kita? setakat nak belanja dua tiga kali dengan ikhlas cukup ke? setakat nak teman kita time kita sunyi, maybe lahh.





aku ada jugak sorang bff ni. masa zaman form 3 dulu. masa tu aku baru pindah sekolah tu. and kenal dengan dia. sampai sekarang kiteorang masih bff even tempat belajar dah lain. padahal dulu masa sekolah janji tak akan berpisah. janji tak akan tinggalkan antara satu sama lain. but, lain jadinya. masa last paper pmr, aku nangis giler giler. ingat lagi tak? aku jauhkan diri daripada dia and kawan kawan lain coz takut nak hadapi perpisahan sebab aku akan pindah sekolah lagi. T_T

sekarang, bila masing masing dah dewasa, dah mula mengenal dunia, kawan pun bertukar tukar. apa yang tak best, kawan kawan dekat kolej is a such a unnorms person. setiap sem, ada saja yang gaduh. dia gaduh dengan dia ni,  dia tu gaduh dengan dia ni. LOL. bila kita dah lama kenal dengan seseorang tu, barulah kita tahu kan macamana perangai dia. bila disini, aku takut untuk berkawan terlalu rapat dengan someone. cukuplah rapat dengan kawan kawan masa sekolah dulu je.  masa sekolah, tak ada pun nak gaduh gaduh bagai semua ni. well, kita makin hari sepatutnya makin matang. 

memang kita semua tak perfect. tambah tambah aku. kadang kadang adalah jugak yang kita terlepas cakap kan. dah memang lumrah manusia. especially perempuan. hati tisu. mudah je nak terasa. 
Thank's for reading. Have a nice day !

8 comments:

aeda said...

setuju dgn awk..
"especially perempuan. hati tisu. mudah je nak terasa"... sy juga seorang yg cpt terasa.huhu..
bila kita kenal lagi ramai orang, kita akan jumpa mcm2 perangai orang..
dan ini akan membuat kita lbh berfikir and lbh matang..hehe

iezawanza said...

aeda- sy bknlah seorg yg cpt trasa.. selagi ley sbr, sy sbr. mybe org blom fhm dgn prngai kite ni kan.
tu la, smkin jauh pjlnan, mcm mc prngai org akn kite jumpe..=)

aeda said...

betul..bgus la klu awk bkn seorang yg cpt terasa..sy xtaula..mgkin dh sifat sy mcm ni..tp cpt terasa tu bertempat juga la..xda la setiap masa kn..:))

iezawanza said...

yup, yup. cpt terassa tu ade bnyk mksud jugak kan. bknlah setiap mnde kcik pon kite akn terasa..

aeda said...

betul.....setuju.....

aeda said...

betul.....setuju.....

MiaDiera said...

setujuuu kadang-kadang lagi baik kite kawan biase je pada ber-bff nie

hamzah ian said...

rilek2...